Papilloma vírus és terhes. A tartós HPV-fertőzés veszélyeztetheti a családtervezést


papilloma vírus és terhes nyirok méregtelenítés

Sajnos a vírus többszöri kezelésre sem reagált és már két kisebb mûtéten estem át mivel a méhszájamon gyulladásos elváltozást figyeltek meg 4 éve volt egy egészségügyi küretem és 1 hónappal ezelõtt egy elváltozott gyulladásos szövetdarabot távolítottak el, melyrõl azt mondták, rákmegelõzõ állapot volt. A párommal csak kb. Kérdésem, javasolná-e egy ilyen esetben a minél hamarabbi gyermekvállalást a fenti problémára hivatkozva, vagy csak emiatt nem érdemes megváltoztatni a terveinket.

papilloma vírus és terhes milyen gyógyszert iszol férgek ellen

Válasz: Nagyon nehezet kérdezett, és a válasz nem is papilloma vírus és terhes szakmai lesz. A HPV fertõzésrõl azt kell tudni, hogy, mivel vírus okozza, semmiféle kezelést nem ismerünk gyógyítására.

Sarkadi Adrien infektológus Sok nő számára derül fény a HPV-fertőzésre terhessége idején, akár korábban kapta el a vírust, akár várandóssága idején fertőződött meg. Milyen veszélyt jelent maga a fertőzés a magzatra, illetve milyen terápia jöhet szóba a kismama számára? Veszélyes a magzatra? Fontos tisztázni, hogy mai ismereteink szerint maga az anyai HPV fertőzés nincsen hatással a baba fejlődésére és a terhesség természetes zajlására, tehát nem fenyeget koraszüléssel, fejlődési rendellenességek kialakulásával.

Az esetek szerencsésebb részében a szervezet védekezõ rendszere képes legyõzni a vírusfertõzést. A magas kockázatú HPV fertõzések viszont nem mindig oldódnak meg ilyen egyszerûen.

papilloma vírus és terhes emberi papillomavírus fertőzés gyermek

Sajnos azt kell mondanom, hogy bármikor jelentkezhet ismételten kóros citológiai lelet, bár az is elõfordulhat, hogy soha többet nem lesz ilyen problémája. Ha viszont ismételten mûtétre kerül a sor, utána a teherbe esés esélye valóban kisebb lesz, illetve van még a legrosszabb eset is, ha ne adj isten a méhet el kell távolítani. Ezek közül a lehetõségek közül sajnos senki nem fogja tudni megjósolni, hogy melyik következik be.

Ezek ismeretében kell dönteniük a gyermekvállalásról, de ezt a döntést csak Önök hozhatják meg. Azt is hozzáteszem persze, hogy jobb lenne látni a pontos szövettani leletet, illetve esetleg a méhszájon észlelhetõ eltérést is.